© 2023 by Skydata Oy - all rights reserved

DJI GO 4 aplikaatio

 

Ehkä kaikkein merkittävin ero mihin tahansa muuhun korkeatasoisen UAV järjestelmän käytettävyyteen verrattuna on DJI:n ainutlaatuinen GO aplikaatio. Ohjelma on muuttanut asiakkaiden käsityksen UAV ratkaisujen helppokäyttöisyydestä ja on vertaansa vailla verrattuna moninmutkaisiin perinteisiin ratkaisuihin verrattuna. GO aplikaation avulla hallinnoidaan kaikkea  mikä liittyy laitteen ja kameran asetuksiin sekä käytetään kehittyneitä kuvaustoiminnallisuuksia kuten kohteen seurantaa, Point of Interest- ja Follow Me toimintoja.

Erityisen tärkeätä on muistaa, että sama GO aplikaatio toimii kaikkien DJI laitemallien kanssa ja sillä ohjataan kaikkia DJI kameroita mallista riippumatta ml. Zenmuse XT lämpökameroita ja Z30 SuperZoom kameraa. Tämä tarkoittaa, että olipa käytössä mikä tahansa ProDrone laiteratkaisu, niissä kaikissa on yksi ja sama ohjausohjelmisto DJI GO.

UUSI DJI PILOT (tulossa syksyllä 2017)

DJI:n Pilot aplikaatio on itse asiassa ollut aikaisemminkin käytössä useampi vuosi sitten. Nyt 2017 kesän kynnyksellä, Pilot aplikaatio näkee uudelleen päivänvalon täysin uusitulla versiolla. Pilot aplikaatio tulee olemaan osa uutta DJI:n Enterprise mallistoa ja erityisesti Matrice 200 mallisarjaa. Aplikaatiota ei ole vielä julkistettu. Aplikaation suurimmat erot DJI GO aplikaatioon verrattuna tulee olemaan FPV sekä dual-kameraratkaisujen ohjaustoiminnot. Lisäksi aplikaatio on yhteensopiva uuden DJI Flighthub etähallintaohjelmiston kanssa.

Lisätietoa tulossa heti kun DJI julkistaa lisää tietoa!

DJI Ground Station Pro

 

GS PRO eli Ground Station Pro on iPadille tarkoitettu aplikaatio, jolla tehdään lentosuunnitelmia. Yksinkertaisen käyttöliittymän avulla voidaan luoda monimutkaisiakin lentosuunnitelmia vaivattomasti. GS Pro suorittaa ohjelmoidun lentoreitin automaattisesti, ottaen kuvia annetun lentoreittiasetusten mukaisesti. Ohjelmassa on myös virtuaalinen lentotila toiminnallisuus, jolla voidaan asettaa kopterille tietyt alueelliset toimintarajat. Käytännössä voidaan siis ohjelmoida alue jossa kopteri saa lentää, jolloin vältetään vahingossa lentäminen esimerkiksi kielletylle alueelle tai alueella, jossa on korkeita rakennuksia jotka voivat aiheuttaa törmäämisvaaran.

 

GS Pro on DJI:n uusi versio muutaman vuoden takaisesta reittipisteohjelmasta täysin uusittuna. Huomioikaa, että kartoituslentojen suorittamiseen edelleen yksinkertaisin aplikaatio on Pix4D Capture, DroneDeploy tai esimerkiksi DatuFly reittipisteaplikaatiot, jotka on suunniteltu erityisesti 2D, 3D ja vastaaviin kartoitustehtäviin. 

GS PRO tarjoaa monipuolisen ohjelmiston ennalta suunniteltujen lentojen toteuttamiseen turvallisesti. Ohjelmassa on mm. toimintoja joilla voidaan määrittää eri reittipisteille yksilöllinen korkeus ja esiohjelmoida kamerakulman säädöt reittipistekohtaisesti.

Ohjelmistoon on tulossa myös 3D POI eli Point of Interest toiminnallisuus. Tämän avulla voidaan kohde kartoittaa 3D malliksi lentämällä kohteen ympäri eri korkeuksilla ja muodostaa kuvamosaiikista 3D kuva.

GS PRO on tarkoitettu vain iPad laitteella käytettäväksi toistaiseksi!

Flighthub Etähallinta

 

DJI FlightHub etähallintaohjelmisto on DJI Matrice 200 sarjan julkistuksen myötä saapuva uusi etähallintaohjelmisto, josta on toistaiseksi vain vähän tietoa.

Flighthub on yhteensopiva uuden DJI Pilot lentoaplikaation kanssa, joka on Enterprise malleihin tuleva uusi DJI Go 4 aplikaation ammattiversio. Ohjelmisto on web-pohjainen ja mahdollistaa reaalaikaisen datan jakamisen ohjelmiston kautta offline osapuolille internetin kautta. Flighthub mahdollistaa esimerkiksi hälytyskeskuksen mahdollisuuden tarkkailla tehtävää dronen välityksellä ja antaa ohjeita tai teknisen ryhmän tarkkailla lentotehtävää ja antaa toimintaohjeita pilotille.

Helppokäyttöisen kontrollikeskuksen kautta, DJI Flighthub antaa käyttäjien suunnitella lentotehtäviä samanaikaisesti useilla multikoptereilla ja seurata jokaisen multikopterin tilaa. Offline tarkkailuryhmä voi samanaikaisesti tarkkailla live-kuvaa ja hallita multikopterin kameraa. Ohjelmisto mahdollistaa etukäteen suunniteltujen lentoreittien laatimisen sekä dynaamisen Geofence toiminnallisuuden, jossa multikopterin lentoaluetta voidaan rajoittaa tietylle alueelle, estäen laitteen pääsyn ennalta määrätyn alueen ulkopuolelle tai tietylle alueelle. Geofence toiminto on 3-ulotteinen eli lentoaluetta voidaan rajata alueen lisäksi korkeuden osalta.

Flighthub ohjelmisto on tulossa DJI:n mukaan markkinoille loppusyksystä 2017.