© 2023 by Skydata Oy - all rights reserved

Markkinoiden helppokäyttöisin Drone kartoitusjärjestelmä

Uskomattoman helppokäyttöinen ratkaisu, joka takaa datan laadun ja tarkkuuden

PropellerAero Kartoitusratkaisu

Johtavien Toimijoiden Suosittelema

PropellerAero tarjoaa parasta mahdollista mittatarkkuutta, markkinoiden helppo-käyttöisimmällä kartoituskonseptilla. Erityinen AeroPoints teknologia mah-dollistaa GCP pisteiden käytön helposti ja vaivattomasti kaikissa drone kartoitus tehtävissä ilman lisäkustannuksia.

Propeller Aero sovellusalusta tarjoaa parhaan mahdollisen arvon keräämällesi drone datalle, tarjoamalla innovatiivisen Propeller kartoitussovellusalustan, joka on yhtälaisesti ja helposti kaikkien käyttäjien hyödynnettävissä, aikaisemmassa kokemuksesta riippumatta. Kuka tahansa, joka osaa käyttää tietokoneen selaista, osaa hyödyntää tarjoamiamme 2D ja 3D mallennystyökaluja, ottaa mittoja, tehdä muistiinpanoja sekä laskea tilavuuksia, pituuksia, aloja ja seurata projektien kehittymistä selkeiden visuaalisten työkalujen avulla.

PropellerAero tarjoaa kehittyneitä kartoitusratkaisuja

Rakentaminen

Energia & Telecom

Aineenhallinta

Tutkimus & konsultointi

Jätteenhallinta

Drone Ratkaisut

Varmistu keräämäsi datan tarkkuudesta

Propeller Aeron laite- ja ohjelmistoratkaisu takaa, että kerätty data on ensiluokkaista ja vastaa niitä kriteereitä mitä alan vaativimmat toimijat vaativat hyvältä kartoitusratkaisulta - huomattavasti edullisempaan hintaan mitä voisit kuvitella.

Miten järjestelmä toimii?

PropellerAeron kartoitusratkaisu on yksinkertainen käyttää ja helppo ymmärtää. Käydään läpi koko kartoituslento alusta loppuun, joka selventää kadunmiehellekin miten ratkaisu oikeasti toimii.

Aivan ensimmäiseksi on kuitenkin syytä selventää muutama periaatteellinen asia. Propeller ei tarjoa dronen lentoreitin suunnittelua ja toteutusta varten aplikaatiota kuten tunnetut DroneDeploy ja Pix4D. Itse asiassa sen ei tarvitse. Voit siis käyttää kartoitusreitin suunnitteluun mitä tahansa haluaamasi ohjelmaa, joka mielestäsi toimii parhaiten kartoituslentotehtävässä. Propeller on erikoistunut tuottamaan AeroPoints maatarkistuspisteiden kautta mahdollisimman tarkkaa dataa ja analysoimaan sen pilvipalvelussaan sekä tarjoamaan mahdollisimman helppokäyttöiset työkalut datan analysointiin.

  1. Aloita levittämällä AeroPoints alustat kartoitettavalle alueelle. Aloita alueen etäisimmästä kolkasta ja levitä alustat tasaisesti alueen kesken kuten alla olevassa kuvassa:

Kuten huomaatte, alustat on jaettu tasaisesti alueelle siten että ne täyttävät kartoitettavan alueen kokonaisuudessaan. Parhaan tuloksen saat kun sijoitat alustat jokaiseen nurkkaan ja sen jälkeen tasaisesti alueelle. Vältä paikkoja jossa alusta jää katveeseen kuten puiden alla tai kalliojyrkänteen alapuolella.

2. Kun levität alustan ja jätät sen paikoilleen valitsemaasi paikkaan, aktivoi alusta samalla painamalla aktivointi nappia. Valo syttyy nappiin joka osoittaa että alusta on tallennustilassa ja alusta alkaa tallentamaan dataa 60 sekunnin kuluttua painalluksesta

3. Jätä alustat paikoilleen vähintään 45 minuutiksi, käytännössä siis sen ajaksi kun valmistelet dronen lentokuntoon, lennät alueen ja laskeudut ja lataat muistikortilta kuvat koneellesi tai otat muistikortin talteen toimistolla tapahtuvaa latausta varten.

4. Kerää alustat maastosta käänteisessä järjestyksessä eli aloita viimeksi asetetusta alustasta ja kerää viimeiseksi alusta joka on laitettu paikoilleen ensimmäisenä. Ennen kuin keräät alustan mukaan, paina aktivointinappia, joka sammuttaa tallennuksen.

AeroPoints alusta voi tallentaa jopa 100 kartoituskohdetta ennen kuin siitä loppuu tallennustila. Tämä on erityisen näppärää silloin kun suoritetaan etäisissä paikoissa useita kymneniä kartoituksia ennen kuin dataa päästään lataamaan tietokoneelle. Älä huolestu projektien sekaantumisesta, AeroPoints laatat tallentavat latausvaiheessa automaattisesti jokaisen projektin omanaan sekoittamatta paikkoja.

6. Lataa AeroPoints alustojen data yhdistämällä alustat WiFi verkkoon. Alustat siirtyvät automaattisesti "lataustilaan" siinä vaiheessa kun tallennus lopetetaan. Tästä ilmoittaa 30 sekuntia vilkkuva LED valo aktivointinapissa. Alustat hakevat automaattisesti verkkoa jonka nimi on Propeller ja jonka salasana on Propeller. Jos alusta löytää ko. verkon 24 tunnin sisällä, alusta siirtyy automaattisesti tiedon välitystilaan ja data latautuu PropellerAero ohjelmaan.

Jos WiFi verkon etsintä kestää yli 24 tuntia, voidaan alusta aktivoida uudestaan herättämällä alusta sleep-tilasta esimerkiksi konttorilla painamalla kaksi kertaa peräkkäin virtanapista, jolloin lataus alkaa uudestaan.

7. Lataustilassa, alusta hakee em. Wifi verkkoa joka voi olla vaikka iPhonen tai Android puhelimen "oma yhteys" ja lataa datan sen kautta koneelle. Jos samaan aikaan on loggaantuneena Propeller pilvipalveluun selaimen kautta, alustojen latausten eteneminen näkyy sovelluksessa suoraan. Lataaminen kestää yhden minuutin / 1 tunnin data ja lataus voidaan suorittaa kaikista alustoista samaan aikaan (iPhonen omayhteys ei mahdollista kuin viiden laitteen yhtäaikaista yhteyttä joten lataa 5 alustaa kerrallaan).

8. Tallentuneen korjaustiedon hyödyntäminen aloitetaan käynnistämällä Propeller sovellus. Valitse haluamasi korjaustietokanta jonka olet ladannut alustoilta palveluun. Voit katsoa alustojen yksilöllisiä ID koodeja, tallennusaikaa ja alustan akun tilaa. Tarkista että kaikkien kymmenen alustan data on on näkyvissä listassa. Jos et näe kaikkia kymmentä alustaa, todennäköisesti lataus alustasta sovellukseen ei ole onnistunut, joten suorita se uudestaan. 

9. Tässä vaiheessa valitaan ohjelmasta haluttu korjaus metodi. Odota mahdollisesti muutama minuutti että korjaustietokanta on suorittanut tehtävänsä ja korjaukset asetettu.

10. Viimeisessä vaiheessa dronen ottamat kuvat ladataan Propeller sovellukseen käsittelyä varten. Jos et halua käyttää PropellerAeron omaa analysointiohjelmaa, voit aina viedä AeroPoints alustojen tallentaman korjausdatan muihin ohjelmiin CSV, KML tai PDF formaateissa.

Öljy & Kaasu

Turvallisuus ja tehokkuus ovat elintärkeitä moderneille energiatuotantolaitoksille. Tarkastuksia ja ylläpitoa tehdään jatkuvasti, joka merkitsee korkeita kustannuksia ja tuotantokatkoksia. Perinteinen tarkastustoiminta on haastavaa sillä alueet ovat isoja ja rakenteellisesti monimutkaisia.

UAV ratkaisujen avulla isotkin alueet voidaan tutkia nopeasti tehokkaasti ilmasta käsin kustannustehokkailla ratkaisuilla. Esimerkiksi DJI Phantom 4 PRO mallin multikopteri tarjoaa helppokäyttöisen ja edullisen ratkaisun, jolla voidaan video- ja valokuvien lisäksi tuottaa helposti alueellisia kartoituksia ja 3D mallennoksia.

 

Kehittyneemmät mallit kuten DJI Matrice 200 sarjan laitteisto, tarjoaa modulaarisesti vaihdettavat kamerayksiköt, jolloin laitteisto voidaan varustaa erilaisiin tarpeisiin erilaisilla kameroilla. DJI Matrice 210 mallin erikoisuutena on säänkestävyys sekä mahdollisuus kuvata samanaikaisesti kahdella pääkameralla (esimerkiksi lämpökamera ja 4K videokamera tai 4K videokamera ja Z30 Superzoom kamera). M200 sarjan laitteilla voidaan kuvata -15 pakkasessa, sateessa ja lumisateessa, jolloin sääolosuhteet eivät estä kriittisten järjestelmien tarkastuksia.

DJI M210 mallin toinen pääkamera voi olla esimerkiksi Z30 Superzoom kamera, jonka jopa 180x zoomilla kohdetta ei täydy lähestyä vaarallisen läheltä vaan pienimmätkin yksityiskohdat voidaan kuvata turvallisesti etäältä. Tämä estää esimerkiksi voimakkaiden sähkö- ja magneettikenttien vaikutuksen kopteriin ja kehittyneen esteentunnistuksen avulla, silloinkin kun kohdetta täytyy tarkastella läheltä, teknologia estää laitteen osumisen esteisiin.

Energiateollisuuden varmasti tyypillinen UAV ratkaisun käyttöalue on erilaisten sähkö-, kaasu- ja lämpöverkkojen tarkastus- ja tutkimus toiminta. Lämpökameralla varustettu UAV laitteisto tunnistaa lämpö- ja vesivuodot ja vuotokohdat voidaan helposti paikantaa metrin tarkkuudella oikein, jolloin korjaustoimenpiteet voidaan kohdistaa heti oikeaan paikkaan kaivamatta metritolkulla varmuuden vuoksi.

Yhdistämällä edellä mainittuja kameroita ja kuvaamalla samanaikaisesti lämpökameralla ja toisella kameralla (4K videokamera, Z30 Zoom jne) yhdellä lennolla voidaan suorittaa useita asioita samaan aikaan.

DJI Phantom 4 Pro
DJI Matrice 210 Prodrone

Sähkölinjojen tarkastus

Sähköverkostoa voi hyvällä syyllä kutsua nyky-yhteiskuntamme verisuoniksi ja voimalaitoksia sydämiksi. Niin tärkeitä ne ovat jokapäiväisen toimintamme kannalta, minkä takia niiden toimintavarmuuden tulee olla poikkeuksellisen korkea.

Sähköverkkoja on perinteisesti tutkittu helikoptereilla, mutta tämä on paljon miestyövoimaa vaativa toimintatapa ja myös äärimmäisen kallista. Helikopteri aiheuttaa myös merkittäviä meluhaittoja. Tehokkaammin, edullisemmin ja helpommin sähköverkkoja voidaan tarkastaa nykyään multikoptereilla, joiden kehittynyt esteentunnnistustekniikka sekä nykyaikaiset kamerajärjestelmät pystyvät tarkasti dokumentoimaan epäkohdat.

DJI Matrice 200 sarjan laitteisto, tarjoaa modulaarisesti vaihdettavat kamerayksiköt, jolloin laitteisto voidaan varustaa erilaisiin tarpeisiin erilaisilla kameroilla. DJI Matrice 210 mallin erikoisuutena on säänkestävyys sekä mahdollisuus kuvata samanaikaisesti kahdella pääkameralla (esimerkiksi lämpökamera ja 4K videokamera tai 4K videokamera ja Z30 Superzoom kamera). M200 sarjan laitteilla voidaan kuvata -15 pakkasessa, sateessa ja lumisateessa, jolloin sääolosuhteet eivät estä kriittisten järjestelmien tarkastuksia.

DJI M210 mallin toinen pääkamera voi olla esimerkiksi Z30 Superzoom kamera, jonka jopa 180x zoomilla kohdetta ei täydy lähestyä vaarallisen läheltä vaan pienimmätkin yksityiskohdat voidaan kuvata turvallisesti etäältä. Tämä estää esimerkiksi voimakkaiden sähkö- ja magneettikenttien vaikutuksen kopteriin ja kehittyneen esteentunnistuksen avulla, silloinkin kun kohdetta täytyy tarkastella läheltä, teknologia estää laitteen osumisen esteisiin.

Energiateollisuuden varmasti tyypillinen UAV ratkaisun käyttöalue on erilaisten sähkö-, kaasu- ja lämpöverkkojen tarkastus- ja tutkimus toiminta. Lämpökameralla varustettu UAV laitteisto tunnistaa lämpö- ja vesivuodot ja vuotokohdat voidaan helposti paikantaa metrin tarkkuudella oikein, jolloin korjaustoimenpiteet voidaan kohdistaa heti oikeaan paikkaan kaivamatta metritolkulla varmuuden vuoksi.

Yhdistämällä edellä mainittuja kameroita ja kuvaamalla samanaikaisesti lämpökameralla ja toisella kameralla (4K videokamera, Z30 Zoom jne) yhdellä lennolla voidaan suorittaa useita asioita samaan aikaan.

DJI Matrice 210 Prodrone
DJI Matrice 600 Pro