© 2023 by Skydata Oy - all rights reserved

Safe-T

RUGGED TETHERING STATION FOR DRONES
CONCENTRATED POWER - ON THE MOVE

ELISTAIR - RAJATTOMASTI LENTOAIKAA

Elistair on maailman johtava tethered drone järjestelmien valmistaja Ranskan Lyonista. Tethered järjestelmä tarkoittaa Suomeksi järjestelmää joka syöttää virtaa dronelle kevyen kevlar-kaapelin avulla ulkoisesta virtalähteestä ja mahdollistaa käytännössä rajattoman lentoajan.

 

Drone on siis kytketty maa-asemaan kaapelilla, joka syöttää virtaa dronelle reaaliaikaisesti. Kaapelissa on lisäksi datalinkki, jonka avulla kopterista voidaan siirtää kuva- tai muuta datavirtaa maa-asemalla ja siitä eteenpäin langattomasti tai langallisesti haluttuuun paikkaan.

Kaapelivirransyöttöjärjestelmä soveltuu monenlaisiin tarpeisiin. Lentoajan ollessa tuntikausia, voidaan dronella kuvata, seurata, tarkkailla ja tutkia kohteita, joiden jatkuva tarkkailu normaali dronen lentoajan puitteissa olisi mahdotonta. Sovelluksia on rajattomasti mutta yleisimmin järjestelmää käytetään mm. live TV lähetyksissä, viranomaisten valvontatehtävissä, pelastuslaitoksen pelastus- ja tarkkailutehtävissä, telekommunikaatiojärjestelmissä, teollisuuslaitosten tarkastuksissa, liikenteenvalvonnassa ja esimerkiksi sensoreilla varustettuna, ilmanlaadun tutkimuksissa.

Ratkaisu soveltuu kaikenlaisiin tehtäviin jossa tavoitellaan pitkiä lentoaikoja ja reaaliaikaista kuvavirtaa. Hyödyntämällä dronelaitteistoa, kameraa voidaan ohjata helposti ja turvallisesti haluttuun suuntaan ja esimerkiksi DJI Matrice 210 kaksoiskamerajärjestelmän avulla, voidaan dronella kuvata samaan aikaan lämpökamerakuvaa ja tarkkailla Z30 Superzoom kameralla kohteita jopa 180x zoomin avulla.

Esimerkkejä yhteensopivista drone malleista (DJI M200 yhteensopivuus tulossa)

Safe-T Power & Data järjestelmä

Safe-T on älykäs, kytkentäjärjestelmä siviili drone järjestelmille, tarjoten rajattoman käyttöajan ja nopean tiedonsiirtokanavan. Täysin automatisoitu ja turvallinen ratkaisu arvostetulta markkinajohtajalta.

Light-T Power & Data järjestelmä

Light-T on kompakti ja kestävä kytkentäjärjestelmä pienemmille dronelaitteille. Suunniteltu kenttäkäyttöön ja yhteensopivaksi tunnetuimpien dronemallien kanssa. Täydellinen ratkaisu silloin kun dronelle halutaan tuntikausiksi lentoaikaa esimerkiksi tapahtumiin, liikenteenvalvontaan tai live lähetyksiin.