© 2023 by Skydata Oy - all rights reserved

ELISTAIR - virransyöttöjärjestelmä droneille

Elistair on Ranskalainen yritys, joka valmistaa droneille virransyöttöratkaisua, joilla mahdollistetaan teoriassa rajaton lentoaika drone laitteille. Järjestelmä perustuu maa-asemaan, josta 50 tai 100 metrinen komposiitti kaapeli syöttää virtaa dronelle. Maa-asema on kytketty normaaliin 230V virtalähteeseen tai min 2kw agregaattiin, jolloin dronea voidaan operoida esimerkiksi valvontatehtävissä tuntikausia keskeytyksettä. Ratkaisu soveltuu erityisen hyvin tilanteisiin, jossa "valvova silmä" tarkkailee esimerkiksi yleisötapahtumissa, mielenosoituksissa, konferensseissa ja vastaavissa tilanteissa taivaalla haluttua kohdetta keskeytyksettä, ilman että droneen tarvitsee vaihtaa akkuja välillä.
 
Ratkaisuun voidaan sisällyttää myös tiedonsiirto, jolloin virtakaapelin lisäksi, dataa voidaan siirtää suoraan dronesta maa-asemalle isojakin määriä tietoturvallisesti, ilman että joudutaan käyttämään langattomia siirtomenetelmiä.
Ratkaisu tarjoaa mahdollisuuden myös erilaisiin tiedonkeruu sovelluksiin kuten ilmanlaaduntutkimiseen, kaasu- ja muiden aineiden tunnistamiseen, liikenne- ja yleistötapahtumavalvontaan sekä esimerkiksi väliaikaisten telekommunikaatio yhteyksien luomiseen varustamalla kopteri langattomalla tukiasemalla, antennilla tai vastaavilla järjestelmillä.
 
  •  

Mallisto

Elistair tarjoaa kahta eri mallia, Safe-T ja Light-T malleja. Ratkaisujen suurin ero on kaapelipituudessa, jossa Safe-T malli tarjoaa jopa 100m lentokorkeuden, Light-T mallin pystyessä 50 metrin korkeuteen. Safe-T järjestelmä tarjoaa myös suuremman syöttövirran (2500W) sekä 200Mbit/s tiedonsiirtonopeuden ja automaattisesti kiristyvän / kelaantuvan kaapelijärjestelmän.

Tuetut drone mallit

Elistair tukee mm. yllä mainittuja drone malleja. Maaliskuussa 2018 tuettujen listalla on myös DJI Matrice 200 sarja ja muutama uusi malli.
Elistair Safe-T malli yhteensopivat dronet
Elistair Light-T yhteensopivat dronet