© 2023 by Skydata Oy - all rights reserved

OPTELOS - Drone Data Management Platform

 

Luo projekti, ohjeista toimenpiteet, suorita lento, tallenna data. Analysoi, tutki ja jaa dataa hallitusti yhdestä paikasta - tehokkaasti.

Optelos Data Management Platform (ODP) korvaa kaikki muut tiedontallennus- ja hallintapaikat tuomalla kaiken datan yhteen helposti hallittavaan tallennusalustaan. Ohjelman avulla tallennat kartoitus-, tarkastus-, lämpökuva-, video- ja valokuvat tai minkä tahansa muun tiedon helposti turvalliseen pilvipalveluun ja hallinnoit projekteja keskitetysti.

Smart Data Management

 Tehosta liiketoimintaa reaaliaikaisella drone tiedonhallinnalla ja analysoinnilla.  Jaa tieto tehokkaasti työryhmälle, asiakkaalle tai alihankkijalle. 

Tehokas datan analysointi

Tunnista ja arkistoi suurta kuvamäärää ja vidoita vain muutamalla klikkauksella. Kehittynyt hallintajärjestelmä nopeuttaa merkittävästi käsittelyä

 Näe tulokset heti visuaalisena

Unohda useat eri ohjelmat, joilla tutkit ja hallinnoit dataa. Optelos ohjelman avulla et vain hallinnoi dataa vaan voit tutkia sitä rgb kuvana, pistepilvenä, ortomosaiikkina tai geo-referoidussa muodossa 

"Vähentää datan käsittelyyn ja analysointiin käytettyä aikaa jopa 50 prosentilla"

 
Erittäin helppokäyttöinen projektihallinta, jonka toimintalogiikka noudattaa projektin luonnollista aikajanaa.

Aloittaessasi projektin, avaat Optelokseen uuden projektin, annat sille nimen, osoitteen ja valitset alasvetovalikosta projektipäällikön. Voit nimetä projektiin muita jäseniä, joille annetaan eri tasoisia käyttöoikeuksia. Loppuasiakkaalle esimerkiksi näytetään vain lopullinen data ja annetaan mahdollisuus ohjelman avulla tutkia ja osallistua analysointiin. 

Karttanäkymä

Karttanäkymän avulla pääset tutkimaan maailmankartasta kaikkia projekteja. Suurentamalla karttaa, saat näkyviin yksityiskohtaiset kuvauspaikat vaikka yhdellä tehdasalueella ja klikkaamalla projekti ikonia, avaat projektihallinnan ko. paikasta nopeasti.

Listanäkymä

Loogisen käyttöliittymän avulla, projektia on helppo hallita yhdestä näkymästä. Vasemmalla näkyvien ikoneiden avulla voit hypätä suoraan tutkimaan projektin perustietoja, datapankin kuvia tai siirtyä analysointi näkymään, jossa näet tallennetut kuvat. Alla oleva lista-näkymä, näyttää tärkeimmät projektiin liittyvät tiedot kuten projektinumeron, projektiin osallistuvat resurssit, kenelle data on jaettu (asiakas), selkeän kuvauksen ja osoitteen sekä tietysti päivämäärän. 

Info näkymä

Info näkymä kertoo projektista yksityiskohtaiset tiedot kuten kuvauksen, nimen, sijainnin, osoitteen, projektipäällikön ja ryhmäjäsenet sekä näyttää kartalla projektin sijainnin. 

Tehtävänäkymä

Tehtävänäkymän avulla projektin ohjeistuksia, tapahtumia ja annettuja toimeksiantoja voi seurata helposti aikajanalla. Tehtävänäkymässä voidaan luoda tehtäviä ja niiden alle yksityiskohtaisia toimeksiantoja. Tällaisia voivat olla esimerkiksi kuvaajalle annettu ohjeistus, jossa projektipäällikkö pyytää kuvaajaa tuottamaan kohteesta lämmpökamerakuvia ja tallentamaan materiaalin projektipäällikön luomaan nimettyyn kansioon. Projektipäällikkö voi helposti tutkia kuvia, kommentoida niitä ja antaa lisäohjeistuksia tai -toimeksiantoja. Kaikki toimeksiannot voidaan ohjata yhdelle tai useammalle ryhmän jäsenelle, jolloin vastuullisten tehtäviä on helppo seurata ja hallinnoida.

Muistiinpanot

Muistiinpano välilehden avulla, kuka tahansa voi luoda projektiin vapaasti kirjoitettuja muistiinpanoja

"Optelos poistaa tarpeen käyttää erillisiä excel taulukoita, ulkoisia datapankkeja, Dropbox tyyppisiä tiedostopankkeja ja auttaa sinua hallinnoimaan, analysoimaan ja tutkimaan dataa yhdessä ohjelmassa"

VISUALISOINTI SUORAAN OHJELMASSA

 

Visualisointi välilehti on ohjelman ehdottomasti informatiivisin toiminto. Visualizer osioon on tallennettu kaikki kerätty data projektiin osallistuvien ryhmäjäsenien toimesta. Projektipäällikkö tai muu jäsen jolle on annettu oikeudet luoda kansioita ja ladata dataa, voivat tallentaa materiaalia muiden nähtäväksi.

Tässä yhteydessä on hyvä huomioida, että tallennettu data voi olla valokuvia, videota, ortomosaiikkikuvia, pistepilvi ja 3D tiedostoja, käytännössä mitä tahansa projektiin liittyvää materiaalia, vaikka PDF dokumentteja. Mikä parasta, ohjelmassa dataa voidaan suoraan katsella ohjelman sisäänrakennetuilla työkaluilla, jolloin materiaali on suoraan hallinnoitavissa, analysoitavissa ja visualisoitavissa ohjelman avulla. Voit siis avata vaikka pistepilvi tiedoston ja tutkia sitä ohjelman sisällä ilman että sinun tulee avata muuta ohjelmaa sen katsomiseksi.

Visualizerin avulla voit valita suuresta kuvamäärästä ne jotka vaativat toimenpiteitä. Merkitä kuvat erilaisilla muistiinpanoilla ja annotaatioilla sekä liittää kuviin toimenpiteitä tai kategorioida kuvia vikojen tai toimenpiteiden mukaan. Kuka tahansa voi tämän jälkeen hakea tietyillä hakukriteereillä tai - sanoilla kuten "tarkastettava" tai "vaatii toimenpiteitä" vain tietyt kuvat ja suorittaa loppuun oman vastuualueen toimenpiteet.

Flyview näkymä

Tässä tilassa voidaan katsoa yleiskatsaus missä ja miten korkealta kuvat on otettu. Näkymä näyttää myös selkeästi värikoodatuin nuolin eri kriteereillä merkityt kuvat ja käyttäjä voi helposti valita vain kuvat jotka esimerkiksi vaativat toimenpiteitä, jolloin kuvien analysointi nopeutuu.

Näkymässä voidaan myös vertailla eri kriteereillä ortomosaiikkikuvia, katsoa kuvaa multitasotyökalulla (ao. kuva) tai tutkia useampaa kuvaa aikajanalla ja tutkia alueen kehitystä eri kuvausajankohtina.

"Testaa ilmaiseksi 14 päivän ajan ja huomaa kuinka tehokas ja helppokäyttöinen drone data projektihallinta alusta Optelos on"