© 2023 by Skydata Oy - all rights reserved

THERMAL TUOTTEET

Multikoptereiden lämpökuvaus sovellukset ja laitteet kehittyvät kovaa vauhtia. DJI:n oman FLIR pohjaisen Zenmuse XT lämpökameran lisäksi tarjolla on useita erilaisia vaihtoehtoja, jolla multikopteri voidaan varustaa lämpökameralla tai lämpökameran ja visuaalisen kameran yhdistelmällä. Uusi DJI Matrice 210 ja M210-RTK mallisto tulee suoraan kaksoiskamerajärjestelmän asennusta. Tämä mahdollistaa kahden pääkameran kuten lämpökameran ja visuaalisen kameran käyttämisen samaan aikaan.

Vastaava ratkaisu voidaan toteuttaa yhdistämällä lämpökamera ja visuaalinen kamera samoihin kuoriin. FLIR on tuonut syyskuussa 2017 markkinoille uuden FLIR Duo kameran, joka tarjoaa kummatkin samoissa kuorissa. Mallista löytyy myös FLIR Duo Pro R mallin kamera sekä Saksalaisen alan edelläkävijän ja FLIR kehittäjä Teaxin omat ratkaisut, jotka on viety vielä pidemmälle.

Lämpökameraratkaisuja harkitsemme kannattaa kiinnittää huomioita järjestelmän helppokäyttöisyyteen. DJI Zenmuse XT lämpökamera on suoraan 100% yhteensopiva DJI:n Go 4 aplikaation kautta, jonka avulla ohjataan laitteistoa kokonaisuudessaan ml. lämpökameran säädöt, -asetukset sekä multikopterin laitteistoasetukset ja itse lentämistä. Tällaisen järjestelmät edut ovat itsestänselviä, mahdollistaen erittäin helposti käyttöönotettavan ja hallittavan ratkaisun hankkimisen kustannustehokkaasti.

Vaatimusten kasvaessa, Zenmuse XT ei välttämättä riitä kaikenlaisiin tarpeisiin. Teaxin ThermalCapture tuotesarja on jo useamman vuoden ajan tarjonnut kehittyneempiä vaihtoehtoja, joiden avulla voidaan tallentaa RAW tason dataa ja nyt uusimpana uutuutena, yhdistää visuaali- ja lämpökamerakuvaus yhteen kotelointiin ja mahdollistaa kummankin kamerakuvan tarkastelu päällekkäin referoituna oheisen esimerkkivideon mukaisesti.

Esittelemme tämän tuoteryhmän alla vaihtoehtoisia ratkaisuja DJI Zenmuse XT lämpökameraratkaisuille. Lisätietoja ja tarkemmat tekniset tiedot löydätte valmistajan omilta kotisivuilta. Olemme Teax Technologyn virallinen maahantuoja Suomessa.