© 2023 by Skydata Oy - all rights reserved

LANGATON KUVANSIIRTO

DJI:n ammattikopterimallit kuten Inspire 1, Inspire 2, Matrice 100 ja Matrice 600 sekä uusi Matrice 200 mallisto tukee useamman radio-ohjaimen toiminnallisuuksia. Radiot paritetaan kopterin kanssa Master tai Slave tilaan. Master radio hallinnoi kopterin lentämistä ja Slave radio operoi kameratoimintoja. Näiden lisäksi on mahdollista käyttää ylimääräistä Slave radiota, joka on yleisesti tarkoitettu avuksi kameramiehelle, mutta se voi toimia myös pelkästään videosignaalin vastaanottimena, jolloin radio-ohjainta yhdistettynä tabletti älylaitteeseen voidaan käyttää monitorointilaitteena esimerkiksi palokunnan pelastusjohtajan tai vastaavien tarkkailuresurssien käytössä. 

Sen lisäksi että radiot voivat olla suoraan yhteydessä multikopterin videolähettimeen langattomasti, voidaan radion HDMI liitännästä ottaa signaali kaapelilla ja yhdistää se HDMI sisääntulolla varustettuun televisioon tai muuhun näyttölaitteeseen. Tämä tapahtuu usein em. kolmannen radion kautta, koska pilotin ja kameramiehen operoidessa kopteria, kaikenlaiset kaapelikytkennät eivät ole suositeltavia.

DJI:n omien sovellusten lisäksi tarjoamme videosiirtoon langattomia ratkaisuja, jolla radion HDMI videosignaali voidaan lähettää langattomasti useiden satojen metrien päähän ja vastaanottaa se standardin mukaisella vastaanottimella ja yhdistää langallisesti monitorointilaitteeseen kuten televisioon tai pienempään ajoneuvomonitoriin. 

Langattomia videokuvan siirtoratkaisuja on useita ja ne perustuvat joko perinteiseen analogiseen 5.8Ghz lupavapaaseen taajuuteen, digitaaliseen 2.4 Ghz / 5.8Ghz taajuuksiin tai erityisesti asiakkaan sovellusta varten Trafilta varattuihin erikoistaajuuksiin.